06 - 57275117 klosenco@hotmail.com
Selecteer een pagina

Workshops & cursussen

Regelmatig zullen er workshops gegeven worden. Tassen maken van imitatie leer of echt leer.

Voor de gevorderden zullen er lingerie cursussen gegeven worden.
Verdere informatie over de workshops & cursussen zal hier te zijner tijd vermeld worden.

Aanmelden kunt u doen via de aanmeldpagina op de website

 

 

 

Cursus lingerie maken.

Wanneer je deze cursus wil volgen is het noodzakelijk dat je ervaring heb in het maken van kleding. Lingerie maken vergt netheid en precisie.

Tijdens de lingerie cursus leer je hoe je een  slip en bh maakt. Het  bh patroon wordt voor u getekend is op uw eigen maten. Dan wel op de methode van Mode op Maat.

De eerste ( basis) cursus leer je een slip en een bh te maken.  De slip gaan we zelf tekenen op de methode van Mode op Maat.  Vanuit dat basis patroon kun je zelf verder gaan ontwerpen.  Ook zit  er een voorbeeld, in de map,  van een hemdje bij om het setje compleet te maken.

In de vervolgcursus lingerie komt het tekenen van het boxermodel aan de beurt ook weer  volgens de methode van Mode op Maat.  We gaan de BH maken met de verwerking van padding.. Uit gaande van het patroon van de basis cursus, eventueel met veranderingen naar keuze.

De kosten:

Eerste ( basis ) cursus  € 175,- : Dit is 4 lesdagen op een vrijdag. Exclusief materiaal en inclusief een map met beschrijvingen en voorbeelden. Alle informatie in een map bij elkaar.

Vervolg cursus  € 155,- : Dit is 4 lesdagen op een vrijdag. Exclusief materiaal en inclusief een map met informatie, beschrijvingen en voorbeeld.

De stof setjes ( Lycra, kant e.d.) kunnen ter plaatse aangeschaft worden.

De cursus gaat door wanneer er minimaal 3 cursisten zijn.

Koffie en thee is op de cursusdagen bij de prijs inbegrepen, voor een lunchpakketje dient u zelf te zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Leren Tas maken.

Doordat in deze  workshop veel werk zit, is deze  verdeeld over 2 dagen.  De Tas wordt gemaakt van resten nieuw leer. Op de eerste dag kies je zelf een pakket leer. Aan de hand daarvan maak je een eigen ontwerp. Met eventueel allerlei accessoires die ter plaatse aangeschaft kunnen worden. Op de eerste dag wordt het leer op maat geknipt of gesneden en kan er een begin gemaakt worden met het naaien. De tweede dag wordt alles genaaid, accessoires gemaakt en bevestigd. Een mooie voering erbij zoeken en in de tas bevestigen is het laatste werkje. Tussen de eerste en tweede dag kan er eventueel thuis ook iets gedaan worden.

De workshop wordt gegeven op 14 en 21 februari 2020.

Kosten van deze workshop zijn: €  60,-  (inclusief leder en voeringstof)

 

 

Workshop tas maken

Er staat geen vaste datum voor deze workshop. Deze workshop kan gevolgd worden op een datum in overleg. Voorwaarde is dan wel dat er minimaal 3 personen en maximaal 6 personen aan meedoen.

Keuze uit 2 modellen. Er wordt gewerkt met verschillende soorten immitatie leer eventueel in combinatie met meubelstoffen. dus vrij stevige stoffen voor een mooi model tas.

 Er is een industrie naaimachine aanwezig om de naden netjes door te stikken omdat dat niet op iedere naaimachine mogelijk is.

Er zijn complete pakketjes skai/stof aanwezig, waaruit je ter plaatse uit kunt kiezen. Bij aanmelding kunt u eventueel een voorkeur voor een kleur aangeven.

De kosten van deze workshop zijn € 45,- ( inclusief materiaal )

Bij  aanmelding graag  € 15,- overmaken, dan is uw aanmelding definitief en bent u verzekerd van een plaats. Het resterende bedrag, € 30,- kunt u voor aanvang overmaken op  rekeningnummer NL 19 KNAB 0258153520 t.n.v NC Donders Modevakschool Klos & Co te Raalte.

Uw  eigen naaimachine meebrengen is aan te bevelen i.v.m. wachten tot een machine vrij is. Ook wat naaigerei en een goede schaar is belangrijk.

 

Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen! Een lunchpakketje dient u zelf mee te brengen

.